Tel.: +36 (30) 9 690 575

Bemutatkozás

Illés László vagyok,  Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészeti Főiskolai Karán, Körmenden végeztem 1976-ban, üzemgépész szakon. Azóta a szakmában dolgozom, 1996-óta vagyok egyéni vállalkozó.

A 2016-os évtől vállalkozásomat családi vállalkozásként, Kft. keretein belül folytatom.

Szállítóim az alkatrész és a gépgyártás területén működő különböző kis és közepes vállalkozások, és egyéni vállalkozók. Vevői kapcsolataim főként Tolna, Baranya és Somogy megyékben alakultak ki. Az utóbbi években - a változatos fuvarozási lehetőségeket kihasználva -  szárítótelepi alkatrészeket szállítok az ország egész területére.

A termék választékot a gyakorlat alakította ki. Olyan alkatrészek szerepelnek az alkatrészek listájában, amelyeket vevőim évről évre rendszeresen keresnek. Ilyenek például a hajtóműves villanymotorok, szállítószalag alkatrészek, magtisztító alkatrészek, rédler láncok, lemezlakatos szerkezetek stb.

Nagyon sok vállalkozásnál vannak olyan bontott, vagy be sem épített technológiai gépek ( serleges felvonók, szállítócsigák, magtisztítók, darálók stb. ), amelyek még jók, használhatók.  Ennek ellenére, sok jobb sorsra érdemes gép vagy berendezés, előbb-utóbb a MÉH telepeken végzi. A "HASZNÁLT GÉPEK" menüpont alatt azokat a gépeket esetenként teljes berendezéseket (szemes termény szárítókat, takarmány keverő üzemeket stb.) mutatom be, amelyekkel munkám során találkozom, s amelyeket tulajdonosaik szeretnének értékesíteni.

Az elmúlt 10 évben jelentős változások következtek, be úgy a Magyarországi szárító géppark összetételében, mint a szárítót kiszolgáló műszaki szakemberek létszámában és képzettségében.

A régebbi B1-15, Sirokkó, Colman, DSZP, típusokon kívül Kb. 20 új szárító típus került be az országba.

A régebbi szárító típusok gyártói nagyrészt megszűntek. Egyes alkatrészek gyártását  kisebb vállalkozások vették át.

A rendszerváltás előtti  gépjavító háttér, a gépműhelyek felszámolásával nagyrészt megszűnt. Helyettük a szárítók javítását is külső szolgáltatók végzik.

A  Majorgép Kft. továbbra is vállalja  a régebbi (B1-15, Sirokkó, Colman stb.) típusú berendezésehez alkatrészek beszerzését, valamint szárító berendezések anyagmozgató gépeinek és magtisztítóinak karbantartását és javítását.

 

 

fb tw g+ li